Meteen naar de inhoud
Home » Inspiratie » DIY – Toffe muurdecoratie in 5 simpele stappen

DIY – Toffe muurdecoratie in 5 simpele stappen

  Wil je iets anders doen met muurstickers dan gewoon op de muur plakken? Wat dacht je van deze toffe ronde muurhangers? Een hele leuke en makkelijke DIY die je helemaal naar eigen smaak kunt aanpassen. In 5 simpele stappen maak je kunstwerkjes die je muur kleur geven.

  Wat heb je nodig?

  • Allereerst natuurlijk muursticker(s). Je kunt 1 muursticker gebruiken, maar je zou ook een paar verschillende kunnen gebruiken en zo meerdere muurhangers maken die samen het kunstwerk vormen.
  • Een voorwerp waarop je de muursticker gaat plakken, ongeveer 15 tot 20 cm groot. Dit kan een keramieken rondje zijn zoals in het voorbeeld (deze vind je hier) maar ook een vierkant of rondje van hout, een tegel of bijvoorbeeld een tweedehands bordje uit de kringloop. Als het voorwerp maar een gladde ondergrond heeft.
  • Verf. Ik heb acrylverf gebruikt, maar je zou ook muurverf kunnen gebruiken of porseleinverf voor borden. Net wat jij mooi vindt, als het maar dekkend is.
  • Schilders tape
  • Kwast
  • Eventueel een haakje of bordenhanger om de muurdecoratie mee op te hangen als deze dat nog niet heeft.

  Hoe maak je de muurdecoratie?

  Stap 1: Maak het voorwerp schoon en droog of schuur het ligt op als je met hout werkt.

  Stap 2: Kijk waar je de muursticker wilt plakken door de muursticker op het rondje te leggen. Hoe hoog moet de muursticker ongeveer komen en waar zit het ophangsysteem zodat het kunstwerk straks recht hangt?

  Stap 3: Plak nu de schilders tape op het rondje in een rechte lijn. Aan de onderkant van de tape ga je verven (tot aan de tape).

  Stap 4: Meng de verf in de gewenste kleur en verf het stuk onder de schilders tape. Zorg in ieder geval dat je de randen meeneemt en eventueel de achterkant. Laat het drogen

  Stap 5: Haal de schilders tape eraf en plak de muursticker erop. Voila, je kunstwerk is klaar!