Ga naar de inhoud

Niets zo bijzonder als een nieuw leven! Voor dit speciale moment ontwerp ik met liefde een uniek geboortekaartje op maat helemaal naar jouw/ jullie wensen. Misschien heb je zelf al een idee of wil je samen met mij aan de slag om iets te unieks te bedenken. In beide gevallen kan ik je van dienst zijn. Vragen of wil je graag een ontwerp laten maken? Vul het formulier in of stuur een mailtje naar: geboortekaartje@lottedrouen.com.


Benieuwd naar hoe het ontwerpproces eruit ziet en hoeveel het kost? Lees verder!

Wanneer begin je met het regelen van een geboortekaartje op maat?

Vanaf het moment dat je zwanger bent zijn er veel dingen die je moet of wilt regelen. Een van de leuke dingen is het uitzoeken van een geboortekaartje om dit bijzondere moment te vieren. Maar wanneer begin je met het bestellen van een geboortekaartje op maat?

Bij het op maat-ontwerp is het goed om minimaal 12 weken voor de uitgerekende datum contact met mij op te nemen zodat alles klaar is voordat de kleine geboren wordt. Hoe dat precies gaat lees je hieronder.

Hoe ziet het ontwerpproces eruit bij een geboortekaartje op maat?

Voor de geboorte

Nadat je het formulier hebt ingevuld met de aanvraag voor een geboortekaartje op maat op mijn website ontvang je van mij vrijblijvend een offerte met daarbij meteen een indicatie van de drukkosten voor de kaarten. Na goedkeuring van de offerte ontvang je een vragenlijst om jouw/jullie wensen en ideeën op papier te zetten. Vervolgens maken we een telefonische afspraak om alles door te spreken. Daarna volgt een tijdsplanning en ga ik aan de slag met een eerste ontwerp. Op dit ontwerp mogen nog aanpassingen gedaan worden. Vervolgens werk ik in een tweede versie het ontwerp verder uit. Wil je graag de enveloppen van tevoren ontvangen, zodat je ze alvast kunt schrijven? Geen probleem! Deze zend ik gratis van tevoren toe zodra we weten welke kleur enveloppen het moeten worden. Na de tweede correctieronde ontvang je van mij de digitale proefdruk. Nu is het wachten tot het kindje geboren wordt.

Na de geboorte

Hoera, het kindje is geboren! Stuur mij zo snel mogelijk de laatste gegevens, via de mail. Ik zal de gegevens binnen 1 werkdag verwerken in een definitieve digitale proefdruk. Controleer deze versie goed. Na goedkeuring van deze versie zal het ongeveer 1-3 werkdagen duren voordat je/ jullie de kaarten in huis hebben.Wat kost een geboortekaartje op maat?

De prijs van een geboortekaartje op maat hangt af van de ontwerpwensen, dubbel of enkele kaart, drukkosten zoals papiersoort, aantal, wel of niet enveloppen en eventueel extra’s zoals kraamborrelkaartjes, posters en sluitzegels. Voor dat we echt beginnen aan het proces maak ik een vrijblijvende offerte zodat je/ jullie niet voor verassingen komen te staan. Na akkoord ga ik aan de slag met het ontwerp. Zodra het ontwerp door jullie is goedgekeurd krijgen jullie een factuur met 50% van het totaalbedrag. Na de geboorte volgt factuur deel 2 met de andere 50% van het bedrag.

Een indicatie: Het tarief van het ontwerpen van een basis enkel geboortekaartje kost € 254,10 dit is inclusief 21% BTW, de illustraties (max. 4 dieren) en het grafisch ontwerp (twee aanpassingsrondes) en drukwerk-begeleiding. Exclusief extra illustraties, drukkosten, enveloppen en andere bijkomstigheden zoals een poster of sluitzegels.

Een rekenvoorbeeld: Voor 100 enkele kaarten (130 x 130 mm) gedrukt op mooi dik structuurpapier betaal je ongeveer € 55 en voor de gekleurde enveloppen € 42. Dat betekent dat een uniek ontworpen kaartje (100 stuks) incl. envelop maar € 3,52 per stuk kost.

Het tarief van het ontwerpen van een basis dubbel geboortekaartje (vierzijden) kost € 320,65 inclusief 21% BTW, de illustraties (max. 4 dieren) en het grafisch ontwerp (twee aanpassingsrondes) en drukwerk-begeleiding. Exclusief extra illustraties, drukkosten, enveloppen en andere bijkomstigheden zoals een poster of sluitzegels.


Ja, ik wil graag een vrijblijvende offerte ontvangen of een vraag stellen voor een geboortekaartje op maat

Vul het onderstaande formulier in en dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

  Uitgerekende datum (*verplicht)

  Wil je een enkele of dubbele kaart (*verplicht)

  Hoeveel kaarten wil je ongeveer bestellen? (*verplicht)

  Wil je met of zonder envelop?

  Wil je nog extra's zoals?
  Poster van geboortekaartjeSluitsticker envelopExtra kaartjeAfbeelding voor postzegel

  Eventuele opmerkingen

  Wil je de nieuwsbrief van Lotte Drouen ontvangen? (*verplicht)
  JaNee