Ga naar de inhoud

Hoe werkt het?

Geboortekaartje uit de collectie

Ontwerp & opmaak

Gratis advies en opmaak van geboortekaartje, wat houdt dat in?

Gratis advies en opmaak van geboortekaartje, wat houdt dat in? Als je een geboortekaartje bij mij besteld neem ik jou al het werk uithanden. Hoe fijn is dat? Jij hoeft alleen je gegevens en wensen in te vullen en ik zorg ervoor dat het kaartje prachtig wordt opgemaakt!
 • Ik zorg met mijn professionele oog voor een mooi opgemaakte tekst.
 • Ik zorg ervoor dat alle tekst er passend en goed leesbaar in staat.
 • Mocht je een ander lettertype of kleur willen? Dan pas ik deze aan, maar wel zo dat het goed leesbaar blijft.
 • Ik leg de aanpassingen ter goedkeuring voor met de digitale proefdruk.

Hoe gaat het proces in zijn werk bij een kaartje uit de collectie?

Stap 1: Leuk dat je kiest voor een kaartje uit de collectie. De eerste stap is het bestellen van het kaartje via de site. Kies het gewenste kaartje, eventueel enveloppen en extra’s zoals sluitzegels, poster of mijlpalenkaartjes.

Stap 2: Onder het kopje extra informatie op de afrekenpagina vul je alle gegevens in over jullie kindje, gewenste teksten en eventuele wensen over lettertypes, kleur en ga zo maar door.

Stap 3: Reken het winkelmandje af, de kaartjes en eventueel extra’s zijn besteld!

Stap 4: Zo, nu kun je achterover gaan zitten en ga ik aan de slag met het kaartje aan te passen met de extra informatie!

Binnen 1-2 werkdagen krijg je een digitale proefdruk met alle aanpassingen zoals ingevuld bij de bestelling. Heb je een foutje gemaakt of klopt er iets niet? Laat het zo snel mogelijk weten. Is de proefdruk akkoord en de kleine al geboren? Dan worden de kaarten zo snel mogelijk besteld en ontvang je ze binnen 1-3 werkdagen, na akkoord op de proefdruk, thuis.

Moet het kindje nog geboren worden? Heb je het kaartje al voor de geboorte besteld dan is het wachten tot de kleine geboren wordt. Is jullie wondertje er? Stuur mij de laatste gegevens via de mail (geboortekaartje@lottedrouen.com) met daarbij het nummer van de bestelling en ik pas het binnen een werkdag aan. Na goedkeuring van deze definitieve digitale versie krijgen jullie de geboortekaartjes binnen 1-2 werkdagen thuisbezorgd.

Heb je extra’s besteld zoals enveloppen, mijlpalenkaartjes of sluitzegels? Dan verstuur ik deze zo snel mogelijk en ontvang je ze binnen 1-3 werkdagen na bestelling thuis.

Heb je een poster besteld? Deze ontvang je samen met de geboortekaartjes.

Welke formaten kan ik kiezen?

Je kunt bij de collectie uit verschillende formaten kiezen, bij elk kaartje staat aangegeven welke formaten mogelijk zijn. Ook enkel of dubbel is een keuze. Mocht je een kaartje zien dat je heel leuk vindt maar niet in het formaat dat je graag zou willen, laat het mij dan weten en dan kijken we samen wat mogelijk is. geboortekaartje@lottedrouen.com

Wat als ik het lettertype op het kaartje niet zo mooi vind?

Vind je het lettertype op het kaartje dat je gekozen hebt minder mooi? Kijk bij de andere kaartjes en geef bij je bestelling aan welk lettertype je graag zou willen zien op het kaartje, dan pas ik dit kosteloos aan.

Kan een illustratie op een kaartje uit de collectie aangepast worden naar mijn wensen?

Ja dat is mogelijk, afhankelijk van de wensen. Zo kunnen de meeste elementen zonder problemen gratis verwijderd worden. Wil je iets toevoegen of veranderen? Voor een kleine meerprijs is dit mogelijk. Zo wordt er voor een kleine verandering of toevoeging van een klein element een bedrag van € 25 incl. BTW gevraagd. Vanaf € 40 incl. BTW kan een extra illustratie ingepast worden in het ontwerp. De exacte prijs hangt af van jouw wensen en zal vooraf berekend worden. Stuur mij een mailtje met je wensen en dan kijken we samen wat mogelijk is. geboortekaartje@lottedrouen.com

Lettertype, plaatsing van tekst en kleuren van het lettertype worden gratis aangepast.

Welke extra’s kan ik kiezen?

Naast de collectie geboortekaartjes kun je kiezen voor verschillende extra’s. Deze kun je meteen mee bestellen bij je geboortekaartje.
– Enveloppen
– Sluitstickers
– Mijlpalenkaartjes
– Posters

Kan het logo van Lotte Drouen ook van het kaartje af?

Omdat ik trots ben op mijn unieke illustraties vind ik het belangrijk dat mijn handtekening op mijn ontwerpen staat. Het logootje staat altijd subtiel in het kaartje en is qua kleur aangepast aan het ontwerp. Wil je liever een andere kleur? Dat kan natuurlijk! Geef dit even aan bij de opmerkingen als je een kaartje besteld.

Papier & proefdruk

Op welk papier worden de kaartjes gedrukt?

De kaarten worden standaard op mooi dik structuurpapier gedrukt genaamd Tintoretto Gesso. Tintoretto Gesso is een mooie ongestreken papiersoort met een klein structuurtje. Deze soort is vrij wit, maar niet helemaal hoogwit. Het structuurtje is een beetje geschept en erg subtiel, een soort gehamerde structuur, waardoor deze papiersoort een unieke en luxe uitstraling krijgt. Dit papier heeft qua uiterlijk veel weg van waterverfpapier waardoor de illustraties erg mooi uitkomen en een chique uitstraling krijgen!

Een enkel kaartje wordt gedrukt op 350 gr. en een dubbel kaartje op 250 gr. Het dubbele kaartje krijgt ook een vouwlijn zodat het makkelijk gevouwen kan worden.

Wil je graag het papier van te voren voelen en zien welke kwaliteit de drukker levert? Bestel dan een proefpakketje. Wil je dat de kaartjes op een andere papiersoort worden gedrukt geef dit dan aan bij de bestellingen en dan kunnen we kijken wat er mogelijk is.

 

Is het mogelijk om een proefdruk te ontvangen?

Of je een kaartje of poster uit de collectie bestelt of een kaartje op maat; je ontvangt altijd een PDF met een digitale proefdruk. Bestel je de kaartjes voor de geboorte dan ontvang je zowel voor als na de geboorte een PDF met een digitale proefdruk. Pas nadat je akkoord hebt gegeven op de laatste digitale proefdruk worden de kaartjes ook daadwerkelijk gedrukt. Omdat de digitale proefdruk en de voorbeelden op de website goed weergeven hoe het gedrukte kaartje eruit komt te zien, kun je geen ‘fysieke’ proefdrukken bestellen. Wil je meer weten over het papier dat gebruikt wordt bij het drukken van de geboortekaartjes, kijk dan hier.

Wil je graag het papier van te voren voelen en zien welke kwaliteit de drukker levert? Bestel dan een proefpakketje. Hierin vind je een ansichtkaart (die je ook gewoon kunt versturen) die gedrukt is bij dezelfde drukker op hetzelfde papier als jouw geboortekaartje gedrukt zal worden. Daarnaast zit er in het pakketje een sluitsticker en op de envelop een persoonlijke postzegel. Ook de envelop waarin het pakketje wordt verstuurd is van dezelfde kwaliteit als de enveloppen die jij kan bestellen. Op deze manier krijg je een mooi beeld van hoe jouw geboortekaartje eruit kan zien zonder extra afval te creëren!

Kan ik mijn enveloppen vooraf ontvangen?

Dat kan! Als je de bestelling van het geboortekaartje incl. enveloppen voor de geboorte van de kleine plaats zullen de enveloppen binnen 1-3 werkdagen verzonden worden. Dat betekend dat je deze dus snel na het plaatsen van de bestelling ontvangt. Heel handig, want dan heb je genoeg tijd om ze op je gemak te schrijven.

Tips & inspiratie

Welke tekst staat er (meestal) op een geboortekaartje?

 • Roepnaam en achternaam en eventueel extra namen van de baby. Bedenk of je deze ook op de voorkant wilt of alleen in de binnenkant (dubbel kaartje) of achterkant (enkel kaartje).
 • Naam / namen van de vader(s) en/of moeder(s)en eventueel broertjes of zusjes en wil je hier nog extra zinnetjes bij zoals zoon van, dochter van of trotse ouders en Zusje van Ida of Broertje van Tom.
 • Adres / mobiele nummers van de vader(s) en/of moeder(s).

Wat kan nog meer

 • Tijd, gewicht en lengte. De tijd en gewicht worden altijd bijgehouden bij een bevalling, de lengte niet. Dit kan iets zijn wat je later zelf even moet meten of er om die reden niet op zet.
 • Gedichtje of zin. Bedenk of je een tekst op het kaartje wilt zoals een gedichtje of korte zin, bijvoorbeeld: Geniet van de regen, zon en wind. Geniet van het leven, lief kind. Let wel op dat het formaat van het kaartje past bij de hoeveelheid tekst.
 • Kort tekstje over bezoek of cadeautjes. Ook kun je ervoor kiezen om een kort tekstje te plaatsen over wat jij van je bezoek verwacht of welke cadeautjes welkom zijn. Denk bijvoorbeeld aan: Kom je [naam] bewonderen? Laat het ons even weten. Of wij rusten van 12.00 tot 15.00 uur.
 • Overige teksten. Bedenk of er verder nog bijzonderheden zijn die je heel graag zou willen vermelden op het kaartje. Bijvoorbeeld als het kindje op een bijzondere plek is geboren of ….

Wanneer bestel ik het geboortekaartje?

Vanaf het moment dat je zwanger bent zijn er veel dingen die je moet of wilt regelen. Een van de leuke dingen is het uitzoeken van een geboortekaartje om dit bijzondere moment te vieren. Maar wanneer begin je met het bestellen van een geboortekaartje uit de collectie?

Een geboortekaartje kan natuurlijk altijd besteld worden maar houdt er rekening mee dat bij de kaartjes uit de collectie het 1-2 werkdagen duurt om de digitale proefdruk, aangepast naar jouw wensen, te ontvangen.

Bestel je het kaartje na de geboorte dan gaat deze, na akkoord op de proefdruk, naar de drukker en ontvang je ze binnen 1-3 werkdagen thuis. Ook voor enveloppen en andere extra’s duurt het ongeveer 1-3 werkdagen totdat je ze thuis ontvangt.

Bestel je voor de geboorte het kaartje dan wordt de proefdruk (die je al voor de geboorte ontvangen hebt) nadat het kindje geboren is dezelfde dag nog aangepast met de laatste gegevens en duurt het, na goedkeuring, 1-2 werkdagen om deze te drukken en te versturen. De enveloppen en extra’s zoals sluitstickers worden na bestelling binnen 1-3 werkdagen verzonden en heb je dus al voor de geboorte in huis zodat deze alvast geschreven kunnen worden!

Het beste kun je 6 tot 4 weken voor de geboorte een kaartje bestellen zodat je de tijd hebt om het rustig te bekijken, na te denken over de teksten en bijvoorbeeld alvast de enveloppen te schrijven, maar dat hoeft natuurlijk niet!

Verzending & retouren

Hoe zit het met verzending, drukkosten en verzendkosten?

Je betaald geen extra drukkosten of verzendkosten, verzending is dus gratis!

Verzending
Ik vind het belangrijk dat jij je kaartjes zo snel mogelijk in huis hebt en kunt gaan versturen. Voor de bestellingen van geboortekaartjes en posters geldt levering binnen 1 tot 2 werkdagen na akkoord.

Enveloppen
Heb je enveloppen besteld? Deze worden binnen 1-2 werkdagen na je bestelling geleverd.

Extra’s
Sluitstickers – Deze worden per brievenbuspost verzonden en zullen in ongeveer 1-3 werkdagen bij jou in de brievenbus liggen, naar België kan dit 3 tot 8 dagen duren.
Proefpakketje – Proefpakketje worden per brievenbuspost verzonden en zullen in ongeveer 1-3 werkdagen bij jou in de brievenbus liggen, naar België kan dit 3 tot 8 dagen duren.
Postzegels – Deze ontvang je direct digitaal.

Kan ik mijn bestelling retour sturen?

Alle bestellingen bij Lotte Drouen zijn maatwerk, elk besteld kaartje wordt speciaal voor jou gedrukt. Het herroepingsrecht is daarom niet van toepassing op de bestellingen en je kunt je bestelling dus niet retour sturen. Wel vind ik het heel erg belangrijk dat jij tevreden bent met je aankoop en hoor ik graag als er iets mee is en dan kijken we samen of we het kunnen oplossen.

Mochten de kaartjes beschadigd of fout gedrukt zijn dan is dat natuurlijk een ander verhaal, neem hiervoor zo snel mogelijk contact met mij op!

Ik woon in het buitenland. Kan ik dan ook een geboortekaartje bestellen?

Op dit moment is het mogelijk om kaartjes te bestellen als je in Nederland of Belgie woont. Woon je in een ander land stuur mij dan even een mailtje en we kijken wat er mogelijk is.

Overige vragen

Hoe zit het met de privacygevoelige informatie op de website?

Alle persoonlijke gegevens die op de website te vinden zijn bij de geboortekaartjes (zowel op maat als collectie) zijn door mij aangepast naar fictieve gegevens.


Geboortekaartje op maat

Wanneer bestel ik het geboortekaartje?

Vanaf het moment dat je zwanger bent zijn er veel dingen die je moet of wilt regelen. Een van de leuke dingen is het uitzoeken van een geboortekaartje om dit bijzondere moment te vieren. Maar wanneer begin je met het bestellen van een geboortekaartje?

Bij het op maat-ontwerp is het goed om minimaal 12 tot 8 weken voor de uitgerekende datum contact met mij op te nemen zodat alles klaar is voordat de kleine geboren wordt. Hoe dat precies gaat lees je hier: Welke stappen doorloop je bij een geboortekaartje op maat?

Hoe zit het met verzending, drukkosten en verzendkosten?

Je betaald geen extra drukkosten of verzendkosten, verzending is dus gratis!

Verzending
Ik vind het belangrijk dat jij je kaartjes zo snel mogelijk in huis hebt en kunt gaan versturen. Voor de bestellingen van geboortekaartjes en posters geldt levering binnen 1 tot 2 werkdagen na akkoord.

Enveloppen
Heb je enveloppen besteld? Deze worden binnen 1-2 werkdagen na je bestelling geleverd.

Extra’s
Sluitstickers – Deze worden per brievenbuspost verzonden en zullen in ongeveer 1-3 werkdagen bij jou in de brievenbus liggen, naar België kan dit 3 tot 8 dagen duren.
Proefpakketje – Proefpakketje worden per brievenbuspost verzonden en zullen in ongeveer 1-3 werkdagen bij jou in de brievenbus liggen, naar België kan dit 3 tot 8 dagen duren.
Postzegels – Deze ontvang je direct digitaal.

Welke stappen doorloop je bij een geboortekaartje op maat?

Nadat je het formulier hebt ingevuld met de aanvraag voor een geboortekaartje op maat op mijn website ontvang je van mij vrijblijvend een offerte met daarbij meteen een indicatie van de drukkosten voor de kaarten. Na goedkeuring van de offerte ontvang je een vragenlijst om jouw/jullie wensen en ideeën op papier te zetten. Vervolgens maken we een telefonische afspraak om alles door te spreken. Daarna volgt een tijdsplanning en ga ik aan de slag met een eerste ontwerp. Op dit ontwerp mogen nog allemaal aanpassingen gedaan worden. Vervolgens werk ik in een tweede versie het ontwerp verder uit. Wil je graag de enveloppen van tevoren ontvangen, zodat je ze alvast kunt schrijven? Geen probleem! Deze zend ik gratis van tevoren toe zodra we weten welke kleur enveloppen het moeten worden. Na de tweede correctieronde ontvang je van mij de digitale proefdruk. Nu is het wachten tot het kindje geboren wordt.

Na de geboorte: Hoera, het kindje is geboren! Stuur mij zo snel mogelijk de laatste gegevens, via de mail. Ik zal de gegevens binnen 1 werkdag verwerken in een definitieve digitale proefdruk. Controleer deze versie goed. Na goedkeuring van deze versie zal het ongeveer 1-3 werkdagen duren voordat je/ jullie de kaarten in huis hebben.

Wat zijn de prijzen en hoe werkt het met de betaling bij een geboortekaartje op maat?

De prijs van een geboortekaartje op maat hangt af van de ontwerpwensen, dubbel of enkele kaart, drukkosten zoals papiersoort, aantal, wel of niet enveloppen en eventueel extra’s zoals kraamborrelkaartjes, posters en sluitzegels. Voor dat we echt beginnen aan het proces maak ik een vrijblijvende offerte zodat je/ jullie niet voor verassingen komen te staan. Na akkoord ga ik aan de slag met het ontwerp. Zodra het ontwerp door jullie is goedgekeurd krijgen jullie een factuur met 50% van het totaalbedrag. Na de geboorte volgt factuur deel 2 met de andere 50% van het bedrag.

Een indicatie: Het tarief van het ontwerpen van een basis enkel geboortekaartje kost € 254,10 dit is inclusief 21% BTW, de illustraties (max. 4 dieren) en het grafisch ontwerp (twee aanpassingsrondes) en drukwerk-begeleiding. Exclusief extra illustraties, drukkosten, enveloppen en andere bijkomstigheden zoals een poster of sluitzegels.

Een rekenvoorbeeld: Voor 100 enkele kaarten (130 x 130 mm) gedrukt op mooi dik structuurpapier betaal je ongeveer € 55 en voor de gekleurde enveloppen € 42. Dat betekent dat een uniek ontworpen kaartje (100 stuks) incl. envelop maar € 3,52 per stuk kost.

Het tarief van het ontwerpen van een basis dubbel geboortekaartje (vierzijden) kost € 320,65 inclusief 21% BTW, de illustraties (max. 4 dieren) en het grafisch ontwerp (twee aanpassingsrondes) en drukwerk-begeleiding. Exclusief extra illustraties, drukkosten, enveloppen en andere bijkomstigheden zoals een poster of sluitzegels.

Welk formaten kan ik kiezen?

Bij het op maat kaartje zijn alle formaten mogelijk.

Waar kan ik inspiratie vinden voor een geboortekaartje op maat?

Opzoek naar inspiratie voordat je een keuze maak? Op Pinterest of Instagram vind je allerlei geboortekaartjes. Ook kun je hier goed kijken voor tekst ideeën. Ook kun je je laten inspireren door mijn collectie of door ontwerpen die ik al eerder maakte voor geboortekaartjes op maat. Kijk hier voor de voorbeelden.

Kan het logo van Lotte Drouen ook van het kaartje af?

Omdat ik trots ben op mijn unieke illustraties vind ik het belangrijk dat mijn handtekening op mijn ontwerpen staat. Het logootje staat altijd subtiel in het kaartje en is qua kleur aangepast aan het ontwerp. Wil je liever een andere kleur? Dat kan natuurlijk! Geef dit even aan bij de opmerkingen als je een kaartje besteld.

Op welk papier worden de kaartjes gedrukt?

De kaarten worden standaard op mooi dik structuurpapier gedrukt genaamd Tintoretto Gesso. Tintoretto Gesso is een mooie ongestreken papiersoort met een klein structuurtje. Deze soort is vrij wit, maar niet helemaal hoogwit. Het structuurtje is een beetje geschept en erg subtiel, een soort gehamerde structuur, waardoor deze papiersoort een unieke en luxe uitstraling krijgt. Dit papier heeft qua uiterlijk veel weg van waterverfpapier waardoor de illustraties erg mooi uitkomen en een chique uitstraling krijgen!

Een enkel kaartje wordt gedrukt op 350 gr. en een dubbel kaartje op 250 gr. Het dubbele kaartje krijgt ook een vouwlijn zodat het makkelijk gevouwen kan worden.

Wil je graag het papier van te voren voelen en zien welke kwaliteit de drukker levert? Bestel dan een proefpakketje. Wil je dat de kaartjes op een andere papiersoort worden gedrukt geef dit dan aan bij de bestellingen en dan kunnen we kijken wat er mogelijk is.

 

Welke tekst staat er (meestal) op een geboortekaartje?

 • Roepnaam en achternaam en eventueel extra namen van de baby. Bedenk of je deze ook op de voorkant wilt of alleen in de binnenkant (dubbel kaartje) of achterkant (enkel kaartje).
 • Naam / namen van de vader(s) en/of moeder(s)en eventueel broertjes of zusjes en wil je hier nog extra zinnetjes bij zoals zoon van, dochter van of trotse ouders en Zusje van Ida of Broertje van Tom.
 • Adres / mobiele nummers van de vader(s) en/of moeder(s).

Wat kan nog meer

 • Tijd, gewicht en lengte. De tijd en gewicht worden altijd bijgehouden bij een bevalling, de lengte niet. Dit kan iets zijn wat je later zelf even moet meten of er om die reden niet op zet.
 • Gedichtje of zin. Bedenk of je een tekst op het kaartje wilt zoals een gedichtje of korte zin, bijvoorbeeld: Geniet van de regen, zon en wind. Geniet van het leven, lief kind. Let wel op dat het formaat van het kaartje past bij de hoeveelheid tekst.
 • Kort tekstje over bezoek of cadeautjes. Ook kun je ervoor kiezen om een kort tekstje te plaatsen over wat jij van je bezoek verwacht of welke cadeautjes welkom zijn. Denk bijvoorbeeld aan: Kom je [naam] bewonderen? Laat het ons even weten. Of wij rusten van 12.00 tot 15.00 uur.
 • Overige teksten. Bedenk of er verder nog bijzonderheden zijn die je heel graag zou willen vermelden op het kaartje. Bijvoorbeeld als het kindje op een bijzondere plek is geboren of ….

Is het mogelijk om een proefdruk te ontvangen?

Of je een kaartje of poster uit de collectie bestelt of een kaartje op maat; je ontvangt altijd een PDF met een digitale proefdruk. Bestel je de kaartjes voor de geboorte dan ontvang je zowel voor als na de geboorte een PDF met een digitale proefdruk. Pas nadat je akkoord hebt gegeven op de laatste digitale proefdruk worden de kaartjes ook daadwerkelijk gedrukt. Omdat de digitale proefdruk en de voorbeelden op de website goed weergeven hoe het gedrukte kaartje eruit komt te zien, kun je geen ‘fysieke’ proefdrukken bestellen. Wil je meer weten over het papier dat gebruikt wordt bij het drukken van de geboortekaartjes, kijk dan hier.

Wil je graag het papier van te voren voelen en zien welke kwaliteit de drukker levert? Bestel dan een proefpakketje. Hierin vind je een ansichtkaart (die je ook gewoon kunt versturen) die gedrukt is bij dezelfde drukker op hetzelfde papier als jouw geboortekaartje gedrukt zal worden. Daarnaast zit er in het pakketje een sluitsticker en op de envelop een persoonlijke postzegel. Ook de envelop waarin het pakketje wordt verstuurd is van dezelfde kwaliteit als de enveloppen die jij kan bestellen. Op deze manier krijg je een mooi beeld van hoe jouw geboortekaartje eruit kan zien zonder extra afval te creëren!


Staat je vraag er niet bij?

Stuur mij een mailtje met je vraag en ik zal zo snel mogelijk reageren! Dat kan via onderstaande formulier of naar geboortekaartje@lottedrouen.com