Ga naar de inhoud

Inspiratie & tips

Tip 1 Wanneer bestel ik een kaartje?

Het is slim om een kaartje al voor de geboorte te bestellen zodat je na de geboorte niet meer hoeft na te denken over kleuren, lettertype, tekst en aantallen! Een andere tip is om enveloppen alvast van te voren te (laten) bestellen zodat je deze alvast van adres kunt voorzien zodat je na de geboorte volledig kan genieten van de kleine en alleen de kaartjes in de enveloppen hoefst te stoppen.

Hoe werkt dat bij een kaartje uit de collectie of op maat via deze site? Een geboortekaartje uit de collectie kan natuurlijk altijd besteld worden maar houdt er rekening mee dat bij de kaartjes uit de collectie het 1-2 werkdagen duurt om de digitale proefdruk, aangepast naar jouw wensen, te ontvangen na betaling. Als je ook enveloppen erbij hebt besteld worden deze binnen enkele dagen bij je thuis afgeleverd. Wil je een kaartje op maat? Neem minimaal 12 tot 8 weken van te voren contact met mij op zodat het kaartje op tijd klaar is. Meer weten over het proces via deze site? Kijk dan hier

Tip 2 Wat is belangrijk om over na te denken bij het bestellen van een geboortekaartje?

Bedenk allereerst welk gevoel of idee jij / jullie met het  geboortekaartje willen overbrengen en welke kleuren jullie mooi vinden. Voor inspiratie kun je altijd kijken op Pinterest of Instagram. Je kunt zoektermen gebruiken als #geboortekaartje #geboortekaartje dieren #geboortekaartjes stoer en andere zoekwoorden die passen bij jouw/jullie stijl. Ook kun je op Pinterest een bord maken om de beelden die je mooi vindt op te bewaren zodat je ze niet vergeet.

Tip 3 Dan de tekst. Welke tekst wil je graag op je geboortekaartje en wat is belangrijk?

  • Roepnaam en achternaam en eventueel extra namen van de baby. Bedenk ook meteen of je deze ook op de voorkant wilt of alleen in de binnenkant (dubbel kaartje) of achterkant (enkel kaartje).
  • Naam / namen van de vader(s) en/of moeder(s)en eventueel broertjes of zusjes en wil je hier nog extra zinnetjes bij zoals zoon van, dochter van of trotse ouders en Zusje van Ida of Broertje van Tom.
  • Adres / mobiele nummers van de vader(s) en/of moeder(s).

Wat kan nog meer

  • Tijd, gewicht en lengte. De tijd en gewicht worden altijd bijgehouden bij een bevalling, de lengte niet. Dit kan iets zijn wat je later zelf even moet meten of er om die reden niet op zet.
  • Gedichtje of zin. Bedenk of je een tekst op het kaartje wilt zoals een gedichtje of korte zin, bijvoorbeeld: Geniet van de regen, zon en wind. Geniet van het leven, lief kind. Let wel op dat het formaat van het kaartje past bij de hoeveelheid tekst.
  • Kort tekstje over bezoek of cadeautjes. Ook kun je ervoor kiezen om een kort tekstje te plaatsen over wat jij van je bezoek verwacht of welke cadeautjes welkom zijn. Denk bijvoorbeeld aan: Kom je [naam] bewonderen? Laat het ons even weten. Of wij rusten van 12.00 tot 15.00 uur.
  • Overige teksten. Bedenk of er verder nog bijzonderheden zijn die je heel graag zou willen vermelden op het kaartje. Bijvoorbeeld als het kindje op een bijzondere plek is geboren of ….

Tip 4 Hoeveel kaarten wil je versturen?

Maak een lijstje met alle namen zodat je het makkelijk kunt uitrekenen. En begin ook meteen met het verzamelen van adressen, dit kost altijd meer tijd dan je denkt!

Tip 5 Hoe weet ik welk formaat ik moet kiezen?

Om erachter te komen welk formaat je mooi vindt kun je het beste een wit papiertje pakken en deze op maat knippen en eventueel dubbelvouwen voor een dubbel kaartje. Standaard voor vierkant is het formaat 130 x 130 of 135 x 135 mm. Bij staand of liggend is dat A6 (148 x 110 mm) of langwerpig 99 x 210 mm.

Tip 6 Waar kan ik inspiratie vinden?

Opzoek naar inspiratie voordat je een keuze maak? Op Pinterest of Instagram vind je allerlei geboortekaartjes. Ook kun je hier goed kijken voor tekst ideeën. Ook kun je je laten inspireren door ontwerpen die ik al eerder maakte voor geboortekaartjes op maat. Kijk hier voor de voorbeelden.